Grondig onderzoek

Jessica van Sluijs 06-02-2024 237 keer bekeken

Binnen de proeftuinen Verzorgingsplaats en Innovatiestroken bij InnovA58 onderzoeken we een circulaire aanpak voor grondstromen.

Onderzoek naar optimaal hergebruik van grond

We onderzoeken in hoeverre we vrijkomende grond hoogwaardig kunnen hergebruiken op andere plekken. Hiervoor maken we analyses van de biologische, chemische en fysische eigenschappen en functies van de vrijkomende grond. Als we die kennen, kunnen we deze bij hergebruik zo optimaal mogelijk inzetten. Zo wordt door de Wageningen University & Research onderzocht welke biologische eigenschappen en functies van grond relevant zijn en hoe deze o.a. het bodemleven en de biodiversiteit kunnen helpen bevorderen.

Dit project heet Leerruimte Verzorgingsplaats Kloosters. Het leerteam bestaat uit projectleden van Rijkswaterstaat, Boskalis en Wageningen University & Research. Het team is een aantal keer bijeengekomen en het Plan van Aanpak is bijna klaar. De komende tijd nemen we bij parkeerplaats Kloosters grondmonsters en beginnen we in de naastliggende Innovatiestrook met het afgraven van grond. 

Meer info? Pedram.pisahang@rws.nl - Werkstudent Optimalisering Grondstromen bij Rijkswaterstaat

 

 

Cookie-instellingen