Boskalis Nederland, Van der Zanden en RWS tekenen samenwerking

Jessica van Sluijs 21-11-2023 404 keer bekeken

Boskalis Nederland, Rijkswaterstaat-project InnovA58 en aannemingsbedrijf Van der Zanden zetten op donderdag 16 november hun handtekening onder de samenwerking bij de ombouw van verzorgingsplaats Kloosters aan de A58 bij Eindhoven.

Willem van Biljouw (Boskalis Nederland), Mart van der Zanden (Aannemingsbedrijf van der Zanden) en Marc van Enk (Rijkswaterstaat/InnovA58) plaatsten gezamenlijk hun handtekeningen tijdens de Brabantse Infrarelatiedag in de Apparatenfabriek in Eindhoven.

Ontwerp in volle gang

Boskalis Nederland heeft de opdracht eerder dit jaar gegund gekregen. De drie partners werken op dit moment al samen aan het ontwerp voor de ombouw van verzorgingsplaats Kloosters, die langs de A58 bij Eindhoven ligt. Duurzaamheid speelt hierin uiteraard een grote rol.

Duurzaamheid als uitgangspunt

Voor Boskalis Nederland betekent duurzaamheid dat circulariteit, biodiversiteit & leefbaarheid, energie & emissies in de projecten en bedrijfsvoering in balans zijn. Boskalis draagt bij aan de duurzame ambities van opdrachtgevers door innovatief, efficiƫnter en slimmer te werken aan een leefbaar, veilig en bereikbaar Nederland.

Materieel om asfalt aan te leggen
Boskalis aan het werk

Bedrijven uitgedaagd 

Met hun InnovatieChallenge nodigt Boskalis kleine en grote (lokale) partners met een innovatie op het gebied van infrastructuur en duurzame leefomgeving uit om mee te doen in dit project verzorgingsplaats 2.0. Het gaat om het testen van nieuwe producten of werkwijzen die toe zijn aan de volgende testfase. Partijen kunnen hiervoor contact leggen met Boskalis via InnovA58@boskalis.com .

Onderhoud verzorgingsplaats

Naast de ombouw wordt Boskalis, samen met haar partner aannemingsbedrijf Van der Zanden, ook verantwoordelijk voor het onderhoud van verzorgingsplaats Kloosters tot eind 2026. Het werk past binnen de innovatieopgave van het Rijkswaterstaat-project InnovA58. Van der Zanden beschikt over voldoende materieel om elektrisch en emissieloos te werken op Kloosters. Bovendien is Van der Zanden gevestigd in Moergestel, dichtbij de verzorgingsplaats Kloosters in de gemeente Oirschot.

groene graafmachine en aggregaat
Aannemingsbedrijf Van der Zanden aan het werk
Cookie-instellingen