Elf innovatieve bedrijven te gast bij InnovA58

projectteam InnovA58 31-01-2023 880 keer bekeken

Op vrijdag 27 januari ontving InnovA58 elf bedrijven die innoveren in duurzaamheid belangrijk vinden en daar al stappen in maken. Zij zijn aangesloten bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). We boden hen een kijkje in onze keuken en deelden wederzijdse ervaringen met innoveren.

Geen tijd te verliezen

Duurzaamheid is wat de klok slaat, en terecht. Er is geen tijd te verliezen in het klimaatneutraal en circulair bouwen aan de infrastructuur. De bedrijven die te gast waren bij InnovA58 werken er hard aan. Van zonnegevels tot energieopslagsystemen, van hergebruik van bagger tot emissieloos bouwen en het verwerken van biomassa. Zo leveren zij allemaal hun waardevolle bijdrage aan de toekomst van werken in de bouw en voor een gezonde leefomgeving. Ook Avans Hogeschool sloot aan. In de (nabije) toekomst zijn studenten civiele techniek hard nodig. Ook bij InnovA58 kunnen zij kennis maken met de praktijk van hun vakgebied.

Innoveren is ook kennis delen

We verwelkomden de gastbedrijven bij Steunpunt Rijkswaterstaat in Oirschot, ook wel de ‘Zoutloods’ genoemd. Met koffie en een koek maakten we kennis. Innoveren is immers ook kennen en gekend worden, inspiratie delen en samenwerken waar dat kan. Vervolgens vertelden Wies Vonck en Lilian Marcolina van Rijkswaterstaat een duidelijk verhaal over InnovA58 en wat we te bieden hebben. En over hoe Rijkwaterstaat zelf graag óók wil ontwikkelen en leren in de samenwerking met partners. Ook dat is innoveren.

Innovaties in de testfase

Vervolgens bezochten we 5 kilometer verderop het innovatieterrein aan de A58 bij parkeerplaats Kloosters bij Eindhoven. Naast de Innovatiestroken zijn daar al duurzame geluidsschermen, zonnepanelen, duurzame belijning, duurzaam asfalt en duurzame verkeersborden te zien. Die zitten in de testfase. In 2023 staan nog volop ontwikkelingen en nieuwe innovaties gepland. Intussen werden er geanimeerde gesprekken gevoerd en visitekaartjes uitgewisseld.

Heeft jouw bedrijf ook een innovatief concept dat toe is aan een volgende testfase? Neem gerust contact op via het Innovatieloket van Rijkswaterstaat.

Over de BOM

Ondernemerschap is de aanjager voor verandering. Van duurzame voeding, een gezonde toekomst, klimaatneutrale energie tot de ontwikkeling van kansrijke sleuteltechnologieën. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) zorgt dat start-ups die daaraan bijdragen met de juiste ondersteuning en financiering een vliegende start maken. Ook zorgen we dat bedrijven met internationaliseringsambities deze kunnen waarmaken. Jaarlijks realiseert de BOM impact samen met tientallen ondernemingen. De BOM is een uitvoeringsinstantie van de Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat. www.bom.nl

 

Cookie-instellingen