Inwoners Mooi Straten te gast bij InnovA58: duurzame inspiratie

projectteam InnovA58 18-10-2022 1064 keer bekeken

Op een zonnige zondagmiddag waren inwoners van buurtschap Mooi Straten in Oirschot te gast bij InnovA58. Zij waren nieuwsgierig naar wat er in hun 'achtertuin' aan de A58 gebeurt. Als bewoners van het buitengebied zetten zij zich actief in voor leefbaarheid en duurzaamheid in hun omgeving.

Duurzaamheid voorop in Oirschot

Hoe mooi is het dat overheid en inwoners elkaar inspireren op het gebied van duurzaamheid. Ieder is er op zijn eigen manier mee bezig: hoe kunnen we duurzaam wonen, leven, werken en bouwen.

Zo kwam het dat project InnovA58 van Rijkswaterstaat op een warme herfstzondagmiddag een groep omwonenden uit Oirschot ontving bij haar test- en experimenteerlocatie bij parkeerplaats Kloosters aan de A58 bij Oirschot. De bewoners van Buurtschap Mooi Straten in Oirschot waren benieuwd wat er sinds 2021 in hun 'achtertuin' gebeurt. Zelf zijn zij in het buitengebied intensief bezig met leefbaarheid en duurzaamheid.

groep mensen in hesjes op een bouwplaats

InnovA58, levend laboratorium voor duurzame wegenbouw

Innova58, dat is innoveren aan de A58, bij parkeerplaats Kloosters (gemeente Oirschot). Rijkswaterstaat werkt daar samen met bedrijven, kennis- en onderzoeksinstituten aan duurzame wegenbouw. Kloosters is de plek waar duurzaam asfalt, duurzame wegmarkering, duurzame geluidschermen en duurzaam wegmeubilair komende twee jaar in de praktijk worden getest. Dat gebeurt op en rond de Innovatiestrook, een in- en uitvoegstrook die emissieloos is aangelegd door Gebr. van Kessel/KWS in samenwerking met andere bedrijven.

Interactieve rondleiding

Na een beeldende presentatie op de voormalige bouwplaats naast de aangelegde Innovatiestrook, ging het gezelschap in feloranje hesjes nieuwsgierig op pad. Onderweg over het grindpad langs de Innovatiestrook vertelden Maarten Beer (projectmanager) en Stan Kerkhofs (adviseur Circulaire Economie) over wat er te zien was. Veel belangstellende vragen maakten het tot een mooie en interactieve rondleiding op deze bijzondere test- en experimenteerplek.

groep mensen in oranje hesjes bij snelweg

Namens Rijkswaterstaat en InnovA58: hartelijk dank voor jullie warme belangstelling!

SmartwayZ.NL

InnovA58 is partner van SmartwayZ.NL, waarin we samenwerken op het gebied van bijvoorbeeld smart mobility.

 

Cookie-instellingen