Noteer alvast: InnovA58 Innovatiecongres op 17 november 2022

projectteam InnovA58 22-09-2022 784 keer bekeken

Is afval ons fundament voor de toekomst? Is een snelweg aanleggen zonder CO2-uitstoot een droom? En lijkt een verjongingskuur voor asfalt ondenkbaar? De antwoorden op deze en andere vragen krijgt u bij hét congres over innovaties in de wereld van duurzame wegenbouw op 17 november a.s.

Duurzame innovaties in de wegenbouw zijn een hot item. Rijkswaterstaat wil in 2030 volledig klimaatneutraal en circulair bouwen. Tijdens het congres krijgt u een inkijk in hoe we bij InnovA58 heel concreet hiermee bezig zijn op het gebied van asfalt, geluidschermen, emissieloos bouwen, wegmarkering, etc.

Gebroeders van Kessel/KWS is hierin een gewaardeerd partner die de Innovatiestrook bij verzorgingsplaats Kloosters aan de A58 bij Oirschot emissieloos aanlegde. Samen organiseren wij het InnovA58-congres, met medewerking van andere partners van InnovA58.

foto van mensen in een zaal

InnovA58 is het project van Rijkswaterstaat waarbij we samen met marktpartijen, kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en overheden in de praktijk testen en experimenteren met duurzame innovaties in de wegenbouw. Dat doen we bij verzorgingsplaats Kloosters aan de A58 bij Oirschot.

De eerste zichtbare innovaties zijn daar afgelopen jaar aangebracht, en worden gedurende een periode van twee jaar getest. Voldoen ze in de praktijk? Dan passen we ze breder toe bij andere bouw- en onderhoudsprojecten.

Tijdens de interactieve congresmiddag kunt u antwoorden krijgen op vragen als: Is afval ons fundament voor de toekomst? Is een snelweg aanleggen zonder CO2-uitstoot een droom? En is een verjongingskuur voor asfalt ondenkbaar? Inspirerende sprekers nemen u mee in de wereld van innovatie! 

De middag start om 12.00 uur met een inloop en lunch en we besluiten deze rond 17.00 uur.

Zet de 17e alvast in uw agenda! De uitnodiging en het programma ziet u binnenkort op www.InnovA58.nl en https://www.samenco2wegwerken.nu/innovatiestrook-a58/

Hier vindt u ook meer informatie over innoveren op de Innovatiestrook A58.

 

Cookie-instellingen