InnovA58 wenst u fijne feestdagen

projectteam InnovA58 22-12-2021 534 keer bekeken

InnovA58 wenst u een gezond, hoopvol en gelukkig 2022. In het begin van het nieuwe jaar komen we bij u terug met meer informatie over de stand van zaken van de effectstudies en het wegontwerp Eindhoven-Tilburg. Ook bij verzorgingsplaats Kloosters zien we in 2022 nieuwe duurzame innovaties.

 

Het einde van een wederom bijzonder jaar is in zicht. Evenals een nieuw, fris 2022.

Dit jaar vroeg veel flexibiliteit van ons allen. Bij InnovA58 namen we u zo goed als mogelijk mee in de tussenstappen van het ontwerp Eindhoven - Tilburg, de stand van zaken rondom St. Annabosch – Galder en de ontwikkelingen van de innovatie-testprojecten voor duurzame wegenbouw.

Voor Eindhoven – Tilburg ontmoetten we elkaar dit jaar online en ’in het echt’. Voor ons was dat een hoogtepunt; we bespraken uw zorgen en suggesties en we presenteerden de tussenstappen van het ontwerp. U waardeerde dit, zo bleek uit de enquête en de complimenten.

Wegontwerp A58 Eindhoven-Tilburg: we komen naar u toe

Intussen werken we aan de afronding van de effectstudies voor Eindhoven-Tilburg. We onderzoeken de effecten van het ontwerp op de omgeving (het milieu) binnen 12 thema’s, zoals geluid, ecologie, verkeer, natuur, etc. De resultaten verwerken we in het Integraal Inpassend Ontwerp (dat is de volgende ontwerpfase) en het omliggende landschap.

In januari laten we u weten wanneer we (online of op locatie) naar u toe komen met informatie hierover.

Hoogtepunt: start van de aanleg van de Innovatiestrook

Bij verzorgingsplaats Kloosters (Oirschot) is de aanleg van de Innovatiestrook door bouwbedrijf Gebr. Van Kessel/KWS, onderdeel van VolkerWessels, in volle gang. We zijn trots op deze eerste zichtbare innovatie die bijdraagt aan duurzamere wegenbouw.

We bespaarden bij de aanleg al 107.000 kg aan CO2-uitstoot in enkele maanden tijd. Vergelijk: uw retourvlucht Amsterdam-Barcelona zorgt voor 462 kg (p.p.) aan CO2-uitstoot. Vanaf 2022 volgen meer duurzame testprojecten bij Kloosters.

In de bijlage leest u dit bericht in PDF.

Cookie-instellingen