Aftermovie: start aanleg Innovatiestrook A58 Kloosters

projectteam InnovA58 18-10-2021 932 keer bekeken

Op 27 september jl. gaf minister Visser van I&W het startsein voor de aanleg van de Innovatiestrook A58 Kloosters. Zij deed dit samen met Nyckle Sijtsma (bedenker project), Cees de Wijs (CEO VolkerWessels Infrastructuur) en Tess van der Staak (Jeugdburgermeester Oirschot).

De nieuwe Innovatiestrook wordt een unieke testlocatie voor duurzame wegenbouw en is een project van Rijkswaterstaat en VolkerWessels-onderneming Gebr. van Kessel, in nauwe samenwerking met KWS. Een videocrew legde de starthandeling vast, kijk hier mee: https://www.samenco2wegwerken.nu/nieuws/video-starthandeling/  

Rijkswaterstaat test samen met bedrijven nieuwe, duurzame manieren om wegen te bouwen Gebr. Van Kessel legt de strook aan op basis van zero-emissie. Dit betekent dat het bouwbedrijf de uitdaging aangaat om tijdens de bouwwerkzaamheden geen CO2 uit te stoten. Zij doet dat onder andere door middel van duurzame werkwijzen, de inzet van elektrisch materieel en materieel op schone brandstoffen (tank-to-wheel principe). Kijk voor meer informatie hierover op: www.samenco2wegwerken.nu.

Cookie-instellingen