Symbiotisch bouwen collectief krijgt vorm

projectteam InnovA58 24-02-2021 927 keer bekeken

Begin maart 2021 gaat het matchmakingsproces Symbiotisch Bouwen van start. Samen op weg naar een Innovatiepaviljoen op verzorgingsplaats Kloosters. Rijkswaterstaat nodigt geïnteresseerden uit om deel te nemen. Het symbiotisch bouwen collectief gaat hiermee vorm krijgen.

Rijkswaterstaat wil met partijen als partners samenwerken om maatschappelijke doelen te bereiken op het gebied van energie, klimaat en circulariteit. In de ontwikkelopgave ‘symbiotisch bouwen’ stellen we de natuur centraal en geven we deze samenwerking met partners verder vorm. Daarbij is kennis nodig vanuit verschillende disciplines en vakgebieden.

Anders dan anders vinden we hierin Rijkswaterstaat niet terug in de traditionele rol van opdrachtgever, maar als één van de partners in een te vormen collectief. Het collectief gaat vervolgens aan de slag met het ontwerpen, bouwen, onderhouden en exploiteren van een symbiotisch Innovatiepaviljoen. Deze ontwikkelopgave passen wel voor het eerst concreet toe in een praktische bouwopgave: de bouw van een Innovatiepaviljoen als onderdeel van het project InnovA58. Doel is een Innovatiepaviljoen te ontwikkelen waarin duurzaamheid, samenwerken, natuur geïnspireerd bouwen én leren een plek krijgen.

Meedoen?

Interesse om deel te nemen aan het matchmakingsproces voor het symbiotische bouwen collectief? Meld u dan vóór 1 maart aanmelden bij:  symbiotischbouwen@rws.nl.

Meer informatie over het proces is te vinden via TenderNed.

Cookie-instellingen