Inloopbijeenkomst Beekpassage De Beerze

projectteam InnovA58 25-06-2018 3023 keer bekeken

Rijkswaterstaat heeft de afgelopen maanden verschillende varianten uitgewerkt voor de verbreding van de A58 over de Beerze. Zij heeft dit gedaan op verzoek van de provincie Noord-Brabant, gemeente Oirschot, waterschap De Dommel en natuurbeheerders en natuurorganisaties.

Onderzocht is wat de mogelijkheden zijn van een verhoogde weg ‘op palen’, zodat mens en dier meer ruimte krijgen om onder de snelweg door te gaan en de beek meer zichtbaar wordt in het landschap.

Inloopbijeenkomst
Wij nodigen belangstellenden voor het ontwerp voor beekpassage De Beerze van harte uit voor een inloopbijeenkomst hierover.

Deze inloopbijeenkomst vindt plaats op: woensdag 27 juni 2018 tussen 19.00 en 20.30 uur in De Stapperij, Spoordonkseweg 80, 5688 KE te Oirschot.

Aanmelden
Graag ontvangen wij een bericht of u aanwezig bent bij deze bijeenkomst. U kunt zich hiervoor vooraf aanmelden via InnovA58@rws.nl.  U kunt daarna gewoon binnenlopen op een tijdstip dat u schikt.

Verhoogde verbinding over de Beerze
Tijdens de inloopbijeenkomst is de provincie Noord-Brabant aanwezig om de ecologische onderbouwing toe te lichten waarom zij, samen met de natuurorganisaties pleiten voor een verhoogde verbinding van de A58 over de Beerze.

Daarnaast kunt u de schetsen bekijken, lichten Rijkswaterstaat en ingenieursbureau Witteveen+Bos de verschillende varianten toe die hiervoor op tafel liggen en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook kunt u vanuit de omgeving reageren op de schetsen ‘met plussen en minnen’.

Vervolgproces en meer informatie
Omdat het ontwerp voor beekpassage De Beerze nog niet definitief is, zijn de geluidsmaatregelen nog niet ingetekend. Daaraan wordt nog volop gerekend. Meer informatie hierover volgt in het najaar.

Tijdens de bijeenkomst zijn medewerkers van het RWS-InnovA58team, Witteveen+Bos, de provincie Noord-Brabant en de natuurorganisaties aanwezig om een toelichting te geven op de plannen en het vervolgproces.

Wilt u meer weten over het project InnovA58 stuur dan een mailbericht naar InnovA58@rws.nl.

 

Cookie-instellingen