Start aanpak fileknelpunten A58 en A2

projectteam InnovA58 04-06-2018 3478 keer bekeken

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) investeert honderden miljoenen in de aanpak van fileknelpunten op de A58 en A2.

Door het tekenen van twee startbeslissingen maakt zij de weg vrij voor een flinke verbetering van de doorstroming op zowel de A2 tussen Deil en Vught, als de A58 tussen Tilburg en Breda. De minister en de regionale partners willen hiermee voorkomen dat beide knelpunten in de toekomst in de top-10 van dagelijkse files komen te staan. Het projectteam van InnovA58 is blij met de getekende startbeslissing voor het traject tussen Tilburg West en Breda.

Dit traject van de A58 viel buiten de verbreding die het team van InnovA58 aanpakt. Nu ook dit gedeelte wordt aangepakt zorgen we ervoor dat de hele A58 in Brabant in de toekomst beter doorstroomt.
De realisatie van de plannen tussen Breda en Tilburg zijn geraamd op € 70 miljoen. De provincie Noord-Brabant draagt hieraan maximaal € 24 miljoen bij. De A58 speelt een belangrijke rol in het verbinden van de Rotterdamse haven met de haven van Antwerpen en het Roergebied.

Cookie-instellingen