Wegverbreding vertraagd, en nu?

projectteam InnovA58 20-07-2022 1637 keer bekeken

De pauzestand van de wegverbredingen A58 Eindhoven-Tilburg en St Annabosch-Galder betekent ook dat het projectteam is opgeheven. Natuurlijk kunt u met vragen nog steeds terecht bij Rijkswaterstaat.

Heeft u vragen? Dan kunt u bellen met het centrale informatienummer van Rijkswaterstaat:

0800-8002 

Meer contactinformatie en digitale contactmogelijkheden vindt u op de website van Rijkswaterstaat.

 

Vertraging in de wegverbreding, en nu?

Het kabinet heeft ambitieuze doelen gesteld om de stikstofuitstoot terug te dringen zodat Nederlandse natuurgebieden kunnen herstellen. Minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) schreef op 23 juni 2022 in een brief aan de Tweede Kamer over veertien infrastructuurprojecten die minstens 2,5 jaar vertraging oplopen. Er zijn te weinig experts voor de verplichte stikstofberekeningen. De twee A58-trajecten Eindhoven-Tilburg en Sint Annabosch-Galder lopen deze vertraging op.

Projectteam opgeheven

De verwachte vertraging van enkele jaren van de wegverbredingen A58 Eindhoven-Tilburg en St Annabosch-Galder betekent ook dat het projectteam is opgeheven. Het projectteam heeft alle informatie en de werkwijzen die verzameld is om tot het Integraal Inpassend Ontwerp (IIO, dat we in februari 2022 in de video presenteerden) te komen uitgebreid vastgelegd. Dat hoort zo en is ook vereist. Met bestuurlijk partners (zoals gemeenten en waterschap) is een afsluitend gesprek gevoerd. Het IIO van februari 2022 blijft dus stilstaan.

Wat als de wegverbreding weer wordt opgepakt?

Stel dat er op een bepaald moment groen licht komt om het wegontwerp A58 Eindhoven-Tilburg weer op te pakken, hoe gaat dat dan? Dan wordt bekeken hoe dat kan met de dan geldende verkeerscijfers, regels, wetten en andere zaken waarmee bij het maken van een wegontwerp rekening moet worden gehouden. 

Innovaties bij Kloosters gaan wél door

InnovA58 gaat wél door met het testen van duurzame innovaties bij verzorgingsplaats Kloosters aan de A58 bij Oirschot. Deze nieuwe kansen voor duurzame wegenbouw kunnen we immers bij heel veel andere projecten ook gebruiken. Het emailadres InnovA58@rws.nl blijft voor dit innovatiedeel van het project in gebruik.

Cookie-instellingen