Bruggen verbouwen: spreker Faas Moonen inspireert bij InfraTech25, 16 januari 10-11 uur

Jessica van Sluijs 21-11-2024 123 keer bekeken

Vlas en hennep zijn het nieuwe beton en staal. Dr. ir. Faas Moonen weet het zeker. Sterker nog, hij bewees samen met zijn team dat het kan. Al tientallen jaren houdt hij zich bezig met duurzaam bouwen. Een inspirerende en interactieve lezing over innoveren en bruggen zaaien en oogsten.

Innovaties lukken altijd

Biobased bouwen heeft de toekomst, en die is al begonnen. Spreker en innovator dr. ir. Faas Moonen, verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven, weet er alles van. Op weg naar klimaatneutraal bouwen werkt de TU/e, samen met partners, aan bouwmaterialen met biologische oorsprong. 

Infratech, donderdag 16 januari van 10-11 uur in de workshopruimte van het Rijkswaterstaatpaviljoen.

Deze lezing heeft een vrije inloop, geen aanmelding vooraf. De plaatsen voor deze workshop zijn beperkt, dus zorg dat je er op tijd bent. 

Aanmelden Infratech

Programma Infratech

De eerste “Smart Circular Bridge”, Floriade Expo 2022 in Almere

Tijdens deze workshop verhaalt hij op unieke wijze dat innoveren ook tot spannende situaties, flexibel aanpassingsvermogen en grootse nóg betere ideën kan leiden.

Vezels als natuurlijk bouwmateriaal

Vezelrijk bouwen

Wist je dat gewassen zoals vezelhennep, olifantsgras, Corchorus (jute) en zonnekroon gebruikt kunnen worden om biobased onderdelen voor bruggen, sluizen, viaducten, taluds en bebording te maken?

Zaaien, oogsten, testen, toepassen

Hoeve Nieuw Zwanenburg, aan de A58 bij Eindhoven, is een field lab en creatieve maakplek waar de 5 O’s (Ondernemers, Onderwijs, Ontwerpers, Overheden en Omgeving) elkaar ontmoeten en samenwerken aan maatschappelijke opgaven. Dit werkatelier zit vol met bevlogen en intrinsiek gemotiveerde mensen met een duidelijke missie: biobased materialen verbouwen én ontwikkelen voor grond-, weg- en waterbouw en met respect voor bodem, water en lucht.

Deze ambitie sluit naadloos aan op de in 2023 door Minister Hugo de Jonge vastgestelde nationale aanpak biobased bouwen.

InnovA58 is het living lab van Rijkswaterstaat, eveneens aan de A58 en ‘buurman’ van Hoeve Nieuw Zwanenburg. Samenwerken met innovatiepartners staat centraal, met als doel innovaties voor de GWW-sector en een duurzame leefomgeving testen en uiteindelijk toepassen. We werken naast echte GWW-innovaties ook aan (samenwerkings)innovaties op het gebied van energie, biodiversiteit en water.

Gezocht: partners met lef

Heb je als bedrijf of start-up een innovatie die toe is aan de buitentestfase? Kom pitchen bij InnovA58, InfraTech, donderdagmiddag 16 januari in de workshopruimte van Rijkswaterstaat, 16-17 uur. Aanmelden en/of informatie: InnovA58@rws.nl. 

 

Cookie-instellingen