Hoe duurzaam werkt het ministerie van IenW nu? Een update.

projectteam InnovA58 23-05-2023 550 keer bekeken

Jaarlijks publiceert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat haar Duurzaamheidsverslag. Hierin laat zij de resultaten zien van haar inspanningen om de bedrijfsvoering en het werk van IenW te verduurzamen. InnovA58 levert hier direct een bijdrage aan. Sterker nog, dat is onze missie.

'Wat we doen, doen we duurzaam' is inmiddels een gevleugelde uitspraak bij Rijkswaterstaat. InnovA58 is daar een prachtig voorbeeld van. Of het nu gaat om asfalt, wegmarkering, samenwerken of een bouwplaats zonder CO2-uitstoot. Het is onze opdracht om concreet bij te dragen aan de ambitie van IenW en Rijkswaterstaat om in 2030 klimaatneutraal en circulair te werken in de bouw en infra.
 
Wat waren in 2022 de inspanningen van het ministerie om de bedrijfsvoering en het werk te verduurzamen? Bijvoorbeeld, hoeveel ton CO2 bespaarde het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zelf ? En hoe zorgen we ervoor dat onze infrastructuur beter bestand is tegen de gevolgen van klimaatverandering? Dat vind je terug in het Duurzaamheidsverslag IenW | Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op Rijksoverheid.nl.

InnovA58 timmerde in 2022 opvallend aan de weg als het gaat om het verduurzamen van werk in de bouw en infra: we realiseerden de Innovatiestrook met een emissieloze bouwplaats, samen met onze partner Gebr. van Kessel, onderdeel van Koninkijke VolkerWessels (KWS). 

luchtfoto Innovatiestrook in aanleg
De Innovatiestrook in aanleg, 2022​​​​​

Op de Innovatiestrook, een in- en uitvoegstrook van 1400 meter lang, testen we ondermeer verschillende soorten duurzaam asfalt. De Innovatiestrook is één van de proeftuinen op ons innovatieterrrein aan de A58 bij Eindhoven, bij parkeerplaats Kloosters. Op en rond het terrein testen we sinds 2022 concrete, kansrijke duurzame innovaties voor de bouw en infra en die bijdragen aan een duurzame leefomgeving. 

duurzame belijning op asfalt
aanbrengen van duurzame belijning, mei 2022
Cookie-instellingen